wat zorgt voor groei als vrijgezel zijnde

Als je in je eentje gelukkig kan zijn, heb je altijd jezelf en een eventuele partner is een aanvuling op al een gelukkig leven.

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is; als je goed alleen kan zijn en je bent gelukkig als vrijgezel, dat zou betekenen dat je in principe niemand nodig hebt. En als dat zo is, dan vraag je ook minder van de ander. Je hebt haar of hem immers niet nodig.

Je partner wordt dan simpel een hele fijne aanvulling op al een gelukkig vrijgezellen leven.

Maar misschien wil je wel gewoon alleen blijven? Prima toch, want gelukkig zijn als vrijgezel is prima te doen en in sommige gevallen zelfs beter.

Maar hoe doe je dat dan precies? Dat gaan we vandaag onderzoeken met wat unieke manieren om gelukkig te worden als mens, maar zeker ook als vrijgezel.

Ga je mee het artikel in?

Waarom je groeit van alleen zijn

Waarom je groeit van alleen zijn

Het is natuurlijk heerlijk om samen te zijn en samen het leven aan te gaan. Ik geloof ook wel dat samen het leven doorlopen met een ideale partner een fijnere manier is.

En toch wil het niet per se zeggen dat je dan gelukkiger bent. Vrijgezellen kunnen op zichzelf gelukkig zijn of worden in hun eentje. Het kan zelf nog beter aanvoelen dan MET partner.

Alleen daar is wel groei voor nodig. Anders kun je gaan dwelmen in eenzame, verdrietige en negatieve gevoelens.

Als je een tijd alleen bent, dan moet je alles in je eentje doen. Natuurlijk krijg je wel eens een prakje of een schouderklop van iemand. Maar het gevoel van alles alleen moeten doen, is een gevoel apart.

Gelukkig zorgt dit er wel voor, dat je een sterke en mooie persoonlijkheid aan het creëren bent. Daar zijn natuurlijk bepaalde kwaliteiten aan gekoppeld. Laten we er eens een paar noemen:

 1. Onafhankelijkheid
 2. Eigenliefde
 3. Zelfwaardering
 4. Compassie voor jezelf en anderen
 5. Je ontdekt de kracht die in je zit
 6. Discipline

Dit zijn zomaar een paar kwaliteiten die je kan ontwikkelen als vrijgezel en dit is nog een klein lijstje. Want natuurlijk scheelt het nogal als je alles alleen moet doen of in je eentje. Alleen het gevoel dat er geen steun is van iemand naast, jou is een heftige verantwoordelijkheid die je moet dragen.

Althans dat is in het begin zo, later als je er steeds beter in wordt en je een meer compleet mens voelt, lacht het geluk je daarna toe.

Wat zorgt nou voor groei, zodat je een onafhankelijke, gelukkige vrijgezel bent?

Keuzes maken is de katalysator van groei en uiteindelijk geluk. We maken allemaal wel eens verkeerde keuzes en we weten dat die niet bijdragen aan ons geluk. Althans, soms indirect wel, maar dat terzijde.

Gelukkig zijn als vrijgezel komt eigenlijk neer op keuzes maken. Ga ik na m’n werk de friet tent in, of kook ik een gezonde maaltijd. Of, ga ik na m’n werk wel of niet naar de sportschool. Stop ik bij twee bier of drink ik er 15 weg?

Allemaal dagelijkse en ‘simpele’ keuzes. Maar hoe simpel zijn die keuzes eigenlijk en wat Levert het ons op?

Want, als die keuzes echt zo simpel waren, dan maakten we ze constant. Vaak is het zo dat we voor 60% de verkeerde keuzes maken. Het kan best tijdelijk plezier of genot geven.

Maar, toch in de meeste van die gevallen, voelen we ons daarna minder goed. Naast bijvoorbeeld met een kater wakker worden, hebben we het gevoel onszelf wat aangedaan te hebben.

Je kun je zelf dan gaan vervloeken en bekritiseren. Dit proces is eigenlijk een afbraak van onze persoons-zijn. Want, als we vaak de verkeerde keuzes maken, die niet goed voor ons zijn, hoe kunnen we dan gelukkig worden?

Wat nou als we in de plaats van die 60% verkeerde keuzes maken, gaan naar 80% goede keuzes maken. Je geeft jezelf constant een impuls dat je goed voor jezelf zorgt, dat je verantwoordelijkheid toont en dat je disciplinair toch een stuk beter in elkaar zit dan dat je dacht.

Voor het onderbewuste, zijn dit allemaal signalen van zelfzorg en zelf-liefde. Het onderbewuste geeft op haar beurt, jou steeds prettigere gedachtes terug. Ook, krijg je steeds positievere emoties en gemoeds-toestanden.

voed het onderbewuste en het onderbewuste voed jou

Hoe langer en beter je voor jezelf gaat zorgen, hoe beter het onderbewuste voor jou gaat zorgen.

Probeer het maar eens uit met één aspect in jouw leven wat niet goed gaat. Pak voor een maand dat ene aspect aan en kijk wat je ervoor terug krijgt? Wedden dat je een gevoel van welzijn en geluk gaat ervaren?

Hoe meer je deze oefening doorzet, hoe makkelijker het wordt en des te gelukkiger je bent.

Welke manieren kun je gebruiken om gelukkig te zijn als vrijgezel

Er zijn wel een paar extra aspecten waar je je focus op kunt leggen, om gelukkiger te worden als vrijgezel. Sommige klinken misschien als te simpel om waar te zijn, maar het gaat hier puur om wat jij je onderbewuste voert. Op haar beurt zal het onderbewuste jou terug belonen.

 • Huis schoon houden
 • Sporten
 • Wandelen in de natuur
 • Vrienden bezoeken die je waarderen
 • Uitgaan naar plekken die je ontspannend vindt, zonder te veel te drinken
 • Mediteren
 • Voldoende seks, zonder in een verslaving te vallen
 • Gezond eten
 • Altijd keuzes maken die uit zelf-liefde komt

Nu zul je je in veel van dit soort gevallen denken, nou logisch Edwin. Waarop ik zou antwoorden; misschien is het wel logisch, maar de meeste mensen doen het niet, omdat ze het niet vol kunnen houden.

Als je constant deze impuls aan je onderbewuste geeft, gaat je onderbewuste je terug belonen. Je krijgt fijne gedachtes en de Geluks-hormonen, worden in overvloed aangemaakt.

Vooral de laatste is belangrijk voor het gelukkig zijn als vrijgezel’zelf-liefde. Iedere keuze mag in het teken staan hoe goed jij jezelf behandeld. Zo ontwikkel je zelf-liefde en gaat er een nieuwe wereld voor je open.

een gelukkige vrijgezel

Een vrijgezel die gelukkig is, is een ideale partner voor iemand anders

Als laatste; als je dit volhoud en je gaat er de vruchten van plukken en ontwikkel je de kwaliteiten die ik in het begin genoemd hebt. Dan kan het zomaar zijn dat je een ideale partner voor iemand anders gaat zijn.

Nu weet ik niet of jij dit wilt, maar het is mooi om dat in je achterhoofd te houden. Wie wil nou niet een partner die, onafhankelijk, disciplinair, compassioneel, liefdevol, empathisch, gezond en in balans is.

Nu bestaat er niet iets als de perfecte mens, maar je kunt wel iemands ideale partner worden en mocht je dat willen, dan mag je eerste gaan oefenen. Zodat je eerst gelukkig kan zijn als vrijgezel en 100% zelf-liefde hebt, om daarna samen fijn een leven op te bouwen.

En als je dat niet wilt, dan ga je gewoon lekker gelukkig zijn als vrijgezel!

Als dit artikel jou geholpen hebt, share het dan even op social media of geef een link terug naar dit artikel vanuit jouw website (geen copy-paste)

Wees gezond en gelukkig,

Edwin