zelfvertrouwen opbouwen na vreemdgaan

Zelfs als je denkt al je eigen-waarde te verliezen na het vreemdgaan van je partner, is het meer een uitnodiging om nog meer van jezelf te houden.

Want dat is in princiepe waar het om gaat. Natuurlijk is er rouw, verdriet, boosheid en wat al nog niet meer? Dat is normaal en hoort bij het proces van iemand loslaten. Zeker als deze persoon is vreemd gegaan.

Alleen wat veel mensen in deze situatie niet door hebben, is dat dit ook nieuwe kansen biedt tot een beter en vreugdevoller leven.

Als al je zelfvertrouwen weg is, nadat je partner is vreemd gegaan, hoeveel zelfvertrouwen was er in de eerste plaats? Dit is niet een oordeel naar jou toe, maar gebruik het als een eerlijke vraag naar jezelf.

Vaak kom je er dan achter dat het zelfvertrouwen, wat je had, vaak gebaseerd was wat jullie samen waren en deden.

Ondanks dat dit misschien zo is, is het nu van belang om je zelfvertrouwen te vergroten na het vreemdgaan van je partner. Natuurlijk wel op zo’n manier dat het blijvend is en dat je ook in andere vervelende situaties gewoon je vertrouwen blijft behouden.

We gaan dit vertrouwen opkrikken door inzicht, waardoor je anders naar de situatie gaat kijken en je vertrouwen automatisch weer naar voren komt, sinds dit jouw natuur in essentie is.

Het vreemdgaan van een partner heeft vaak niet met jou te maken

Gek is dat hé? Het heeft eigenlijk helemaal niets met jou te maken. Als iemand een keuze maakt om met iemand anders dan zijn partner het bed te delen, is dat zijn of haar keuze.

Vaak is het dan zodat ze daar allerlei redenen voor hebben. Bijvoorbeeld Drank, bepaalde karakter eigenschappen of last van een burn-out. Maar ik zal je een geheimpje verklappen. De meeste redenen zijn tekortkomingen van hunzelf en die projecteren ze op jou! Ze doen dit niet bewust, maar dit is in de regel hoe het meestal Gedaan wordt.

Dit zie je ook met ruzies en conflicten tussen verschillende mensen. Eigenlijk doet iedereen hier wel aan mee. Het is daarom fijn om te weten dat alle redenen die tegen je worden gebruikt, nagenoeg altijd over die gene zelf gaat.

zelfvertrouwen terug krijgen

Je zou eens een testje bij jezelf kunnen doen, om te zien hoe dit projecteren gaat, want we doen er allemaal aan mee.

‘’Ik ben een zeurpiet’’ zou een overtuiging kunnen zijn als je partner je daarvan beschuldigt en vreemd gaat daarom. Laten we die eens onderzoeken met wat vragen

Vraag 1: Is het waar dat ik een zeurpiet ben?
Antwoord: Nou nee, want er zijn ook zat momenten dat ik erg gezellig en flexibel ben.

Vraag 2: Maak nu een omkering van de vraag die past bij een realistisch situatie
Antwoord: ‘’Hij is een zeurpiet’’

Vraag 3: Heb je bewijzen voor de omkering? Antwoord: Ja, hij zeurt altijd dat ik te veel geld uitgeef. Hij zeurt altijd dat ik te veel drink. Daarnaast zeurt hij dat ik te lang gebruik maak van de douche.

Conclusie: Hij is een zeurpiet

Zo zie je dat we vaak een hoop projecteren op anderen. Dus al is het bij jou voorgekomen dat je allerlei beschuldigingen naar je toe gekregen hebt. Dan weet je nu dat het vaak niets met jou te maken heeft.

Het zijn de projecties van je partner en als je dit weet, dan hoeft jouw zelfvertrouwen helemaal niet te beschadigen.

Probeer voor jezelf maar eens een lijst met beschuldigen te maken en ze te ondervragen met de voorbeeldvragen hierboven. Wedden dat je in no-time je zelfvertrouwen terug hebt?

Wat nou als het wel iets met jou te maken heeft

We zijn er net al achter gekomen dat veel beschuldigen, ook projecties zijn. Daarentegen kan het best zijn dat je wel wat aspecten binnen de relatie niet zo goed hebt gedaan.

Dan wordt het simpelweg een kwestie van jezelf vergeven. Hier is een oude techniek voor en deze is erg krachtig, zoals je dadelijk zal merken.

vergeven

Het is een Hawiaanse vergevingstechniek om jezelf te bevrijden van allerlei negativiteit en vooral schuldgevoelens.

Laten we beginnen met de 4 stappen.

1. Zeg, sorrie. Naar wat of wie je sorrie zegt, maakt niet uit. Je onderbewuste zorgt er vanzelf voor dat het bij de herinnering komt waar het wezen moet.

2. Alsjeblieft, vergeef me. Ook hier geld weer dat het z’n weg wel zoekt. Mocht je wel een persoon of situatie weten, dan zal deze persoon of situatie oplichten in je bewustzijn.

3. Zeg, bedankt: Dit is naar de situatie of persoon. Ook hier weer, als je niet precies weet naar wie je dat zegt. De dankbaarheid zal als vanzelf zijn weg vinden.

4. De laatste zin is: Ik hou van je. Dit zeg je naar de persoon of situatie toe, maar het komt ook vaak voor dat het naar jezelf gaat.

Ervaar eens wat je hierbij voelt? Je zult zijn dat het een hele krachtige werking heb en meestal na een paar zinnen waggelen de tranen over je wangen.

Maar wat heeft dit met zelfvertrouwen te maken? Je zult eerst de emotionele en overtuigende blokkades moeten doorbreken. Om daar vanuit weer de juiste basis te krijgen om je eigenwaarde en zelfvertrouwen op te bouwen.

Daarnaast schoon je met deze techniek nog meer oude emotionele blokkades op. Het zou zomaar kunnen zijn als je het ‘s avonds voor het naar bed gaan doet. Dat je de volgende dag weer verfrist wakker wordt.

Hierbij een video over het ho’onoponono gebed om je te laten ervaren wat ik bedoel. Deze is wel in het Engels, maar de meeste mensen in Nederland kunnen Engels en voor het effect maakt het niet uit..

Waarom je nog steeds even veel waard bent na het vreemdgaan van je partner

Nu je erachter bent gekomen dat vaak projecties van de vreemdganger er voor zorgt dat hij of ze vreemd gaat, dan is er eigenlijk ook geen reden meer om je af te vragen, waarom iemand zoiets doet.

Vaak is er een stuk in onze geest die denkt dat we het zelf veroorzaakt hebben. ‘’Ik had meer, dit of dat kunnen doen’’ of ‘’ Al had ik meer dit of dat geweest, dan zou hij of ze niet vreemd gegaan zijn’’

Dat zijn pogingen om te begrijpen waarom iemand vreemd gaat en ter gelijke tijd probeer je te verzinnen of je het had kunnen voorkomen.

Vreemd gaan kun je gewoon niet voorkomen. Het kan iedereen overkomen, zowel als dader, als slachtoffer.

Als je dit weet en je begrijpt nu ook dat het vaak met de projecties van de vreemdganger te maken heeft, waarom zou het dan jouw waarde moeten verlagen?

Probeer hier eens over na te denken en probeer 10 punten te bedenken, waarom die gene jouw waarde niet heeft verlaagd. Te gelijke tijd ga voelen tijdens het schrijven van deze 10 punten welk gevoel je krijgt. Dat gevoel zijn de eerste stukken van zelfvertrouwen die je weer krijgt.

Onthoud; Je blijft altijd even veel waard, ondanks wat er met je gebeurt, is!

Er is geen schuldige, alleen maar nieuwe mogelijkheden

Een ander inzicht wat belangrijk is dat je mag gaan inzien, dat er geen schuldige is. In eerste instantie lijkt dat wel zo. Het is namelijk de vreemdganger die je dit heeft aangedaan.

Maar is dat wel zo? Heb jij geen dingen gedaan, die je liever later anders had gedaan, maar dat je gewoon niet anders kon. Waarom niet? Omdat jij, jij bent. We kunnen niet anders doen, dat wat we doen.

En dit is geen goed praten voor het vreemdgaan, maar ik wil je een inzicht verschaffen, waardoor jouw leven makkelijker en aangenamer wordt.

Want je leven op dit moment is vooral zo moeilijk, omdat jij je verzet tegen ‘’Wat is’’. Je zit waarschijnlijk allerlei mogelijkheden te bedenken, waarom, hoe en wat.

Terwijl het gewoon een feit is, dat het gebeurt, is. Accepteer dat eens rustig voor jezelf en laat het verdriet en de woede komen en omarm dat. Op deze manier kan de emotionele lading eraf en kun je wat lichter gaan kijken naar de situatie.

Als je dit eenmaal gezien hebt, dan komt het tweede gedeelte van het inzicht. En deze luid: Er zijn alleen maar ongekende mogelijkheden.

Je hebt vast wel eens gehoord van het gezegde: Als de ene deur dicht gaat, dan gaat er een andere open. En dit is precies wat er gebeurt als je niet meer vecht tegen ‘’Wat is’’ of de realiteit.

Het kan best zijn dat je er achter bent gekomen dat de relatie sowieso niet over rozen ging en als je over een tijd terug kijkt, het eigenlijk een geschenk was in vermomming.

Daarom kan het zijn dat als de relatie over is. Jij een betere nieuwe partner een trekt, waar je wel echt gelukkig mee kan worden. Misschien komt er wel een nieuw huis op je pad en kunnen er zelfs kinderen komen.

Door je verhuizing vind je ook die nieuwe baan, waarvan je vroeger al gedroomd had en pak je eindelijk eens dat schilderen op, wat je al zo lang graag wou doen.

Zo zie je; Als je de werkelijkheid accepteert, komen er ongekende mogelijkheden naar je toe. Maar nog veel belangrijker, je groeit als mens en hierdoor zul je je een berg nieuw zelfvertrouwen krijgen, waardoor de wereld weer door een kleurige zonnebril bekeken wordt.

Tips voor mensen na vreemdgaan partner

Tips voor mensen na vreemdgaan van partner

1. Accepteer de situatie waar je nu inzit
2. Accepteer je emoties en verwerk ze
3. Zoek momenten om weg te gaan, maar rust en verwerk, waar nodig is
4. Let op je innerlijke criticus en laat je niet omlaag halen
5. Probeer zoveel mogelijk te joggen of te wandelen. Het liefst in de natuur
6. Verwerk eerst je emoties, voordat je door gaat naar een andere partner te zoeken
7. Pak een bestaande of oude hobby op
8. Schrijf je gedachten op in een boek en verbrand het daarna eventueel.

Als je al deze stappen volgt en de inzichten zijn duidelijk voor je. Dan ben ik ervan overtuigd dat je zelfvertrouwen de pan uit vliegt na het vreemdgaan van je partner.

Dat niet alleen, je zult ook groeien van deze situatie en je zult merken dat je een steeds sterkere persoon wordt. Dit geeft je een nieuwe aangenaam perspectief op het leven.

En als je op deze manier leeft. Hoe kun je dan geen zelfvertrouwen hebben?

Ik hoop dat het artikel je heeft geholpen en als dat zo is, share het dan even op social media.

Wees gezond,

Edwin