volledige gids over glucosamine met ervaringen

Glucosamine in combinatie met MSM is één van de effectiefste behandelingen tegen artrose en gewrichtspijn

Wat is Glucosamine

Glucosamine is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Het is een aminosuiker en het wordt vervaardigd uit glucose en Glutamine.

Glucosamine komt vooral voor in het kraakbeenweefsel.

Als je Glucosamine supplementen wilt gebruiken, dan wordt de Glucosamine vooral uit diertjes gehaald die in zee leven.

Dan mag je denken aan krabben, bepaalde vissoorten, schaaldieren, maar ook algen. Een enkele keer worden ze ook in laboratoriums gemaakt.

Wat zit in Glucosamine of waar bestaat het uit?

Wat zit in Glucosamine of waar bestaat het uit?

Eigenlijk is het een stof op zich zelf. Wat ik wel kan vertellen is dat Glucosamine een eenvoudige verbinding is, vooral bestaande uit een glucosemolecuul waarvan een hydroxylgroep is vervangen door een aminogroep.

Wat is de werking van glucosamine?

De werking van Glucosamine bestaat vooral voor het opnieuw aanmaken van het beschadigde kraakbeen. Ook bestrijdt het de ontstekingsprocessen in de gewrichten.

Het gewrichtskraakbeen bestaat uit collageen en tussenin een gel van water, proteoglycanen en cellen. Dit vormt in uitstekende omstandigheden een stootkussen tussen beide delen van het gewricht.

Bij mensen met artrose of soortgelijke aandoeningen is er een tekort aan proteoglycanen, doordat er niet meer genoeg voedingsstoffen door het kraakbeen geleverd kunnen worden. Daardoor kunnen de chondrocyten relatief ondervoed zijn en kunnen ze niet meer adequaat het kraakbeen produceren.

Hierbij wordt dan ook Glucosamine ingezet om het kraakbeen te ondersteunen en te herstellen waar nodig is.

Waar is glucosamine goed voor en wie kan het gebruiken?

Glucosamine is te gebruiken bij:

Glucosamine is te gebruiken bij:

 • Artrose
 • Osteoartritis
 • Multiple Sclerosis
 • inflammatoire darmaandoeningen
 • Blaasontstekingen

Waar zit glucosamine in?

 • Schelpdieren
 • Krabbetjes
 • Algen
 • Sommige vissoorten

Dit zijn de enigste natuurlijke producten om Glucosamine te vinden. In ons normale dieet, hoe gezond die ook mag zijn, vinden we deze stof niet.

Is glucosamine gezond?

Het is in ieder geval niet ongezond. Het is een lichaamseigen stof, die er voor zorgt dat ontstekingsprocessen stoppen of verminderen en helpt bij het ontwikkelen van nieuw kraakbeen.

Heeft Glucosamine bijwerkingen?

Heeft Glucosamine bijwerkingen?

Glucosamine kan in sommige gevallen lichte bijwerkingen hebben. Hier de bijwerkingen op een rijtje. Mocht je nou één van deze bijwerkingen hebben, raadpleeg dan even je dokter.

 • Misselijkheid en kotsen
 • Brandend gevoel bij de hartstreek
 • Diarree
 • Buikpijn

Hoe glucosamine in te nemen en wat is de dosering?

Glucosamine supplementen neem je 1x per dag of verdeeld over de dag. De aanbevolen hoeveelheid glucosamine is ongeveer 1500mg.

Graag innemen tijdens de maaltijden.

Hoe snel werkt glucosamine?

Als je glucosamine supplementen koopt is het iets van de lange adem. Het is niet iets wat gelijk werkt.

Je lichaam moet de tijd krijgen om zijn werk te doen met de nieuwe supplementen.

Je zou na 6 weken een significant verschil kunnen gaan voelen. Zowel in de pijn als de flexibiliteit in de gewrichten.

Je mag geduldig wachten tot de glucosamine zijn werk doet.

Wanneer mag je glucosamine niet gebruiken?

Eigenlijk mag iedereen het gebruiken, maar er zijn wat enkele uitzonderingen

 • Vrouwen die zwanger zijn
 • Vrouwen die borstvoeding geven

Er is nog een andere groep; de suiker patiënten moeten eerst in overleg met hun dokter vragen of ze deze glucosamine supplementen mogen gebruiken.

Want in sommige gevallen deden deze supplementen wat met hun suikerspiegel.

Website waar je vandaag nog de beste Glucosamine supplementen met stapelkorting kan kopen. Website: https://vitasanasupplementen.com

Glucosamine ervaringen

Glucosamine ervaringen

Nu de grote hamvraag. Hebben mensen echt baat bij deze glucosamine supplementen.

Je wilt natuurlijk eerst weten, wat de effecten bij anderen zijn. Vandaar dat ik op verschillende websites heb gekeken om te kijken wat zowel de negatieve als de -positieve ervaringen waren met glucosamine.

Hoewel er weinig negatieve ervaringen waren, wil ik ze toch met je delen. Misschien herken jezelf erin en kan je besluiten te stoppen met de supplementen.

De negatieve ervaringen met glucosamine

Gebruiker Chris Pijnakker

Ik gebruik zelf glucosamine al vier jaar. Het hielp zeker met de pijn, maar de afgelopen acht maanden heb ik last van vrij ernstige maagzuur aanvallen. Na wat onderzoek te hebben gedaan realiseerde ik me dat ik de symptomen eigenlijk al geruime tijd had. Ik stopte twee maanden geleden met het innemen van glucosamine maar weet niet hoe lang ik moet wachten. Heeft iemand anders dezelfde reactie gehad?,

Mientje van der Voort

Ik wilde zo graag dat het werkte … Ik probeerde Glucosamine sulfaat gedurende 6 maanden voordat ik met Elmiron begon. Mijn natuurgeneeskundige zei dat het (net als Elmiron) tot 6 maanden zou kunnen duren om het verschil te zien, dus bleef ik het gebruiken.

Ik heb echter nooit verandering in mijn symptomen gezien. Ik wou dat dit voor mij werkte, omdat ik altijd een natuurlijke behandeling zou verkiezen boven een allopathische.

Nu ben ik op Elmiron en het werkt goed na slechts 2 maanden, dus ik denk dat dat de juiste keuze voor mij was. Probeer het! Hopelijk werkt het voor u. Ik heb Thorne Glucosamine Sulfaat gebruikt (alleen op recept verkrijgbaar via een natuurgeneeskundige arts).

Positieve ervaringen met Glucosamine supplementen

Gebruiker Sanne Oosterhuis

Ik heb zelf de Vitasana supplementen gebruikt. Ik heb tot nu toe geen ander merk geprobeerd, dus ik weet niet hoe goed andere merken zouden werken.

Ik had hevige pijn in mijn pols waardoor ik veel afhankelijk ben van mijn werk. Ik begon met hevige pijn in mijn pols te krijgen en kreeg aanvankelijk de diagnose TFCC-traan en vervolgens reactieve artritis.

Ik weet niet zeker wat de juiste diagnose is, maar ik zag meteen een verandering in mijn pols. Ik overwoog zelfs mijn baan te verlaten vanwege de aard van mijn handicap, maar toen las ik over het effect van glucosamine en Chondroïtine samen en het heeft alles veranderd.

Ik hoor dat de combinatie met MSM nog beter is, dus ik denk dat ik er later op over ga. Het is alleen maar een supplement, maar wie wist dat het kon verhelpen wat fysiotherapie, ibuprofen en een cast niet konden verhelpen. Bedankt Vitasana!

Gebruiker Joop Sierhuis

Ik gebruik nu al een aantal jaren Glucosamine. Ik kon de schaaldier versie niet goed verdragen. Vreselijke misselijkheid.

De versie zonder schaaldieren kwam mee beter uit en had helemaal geen bijwerkingen.

De pijn in mijn kaak, duimen en schouder verdween 3-6 maanden nadat ik 1500 mg per dag begon te nemen.

De heuppijn is niet helemaal verdwenen en ik moet me bewust zijn van situaties die de RA in mijn heupen kunnen verergeren.

Desalniettemin is de pijn soms dagen en weken afwezig. Het is niet zo uitgesproken en zeker niet zo invaliderend als vóór Glucosamine.

Je moet doorgaan met dit supplement.

De resultaten zijn niet onmiddellijk en dramatisch. Na zes maanden na het innemen van het supplement betrap je je er echter op een dag op dat je je afvraagt ​​waar het dagelijkse ongemak is verdwenen.

Ik ben weer gelukkig!

Gebruiker Kor Buitink

Gezien het feit dat er eigenlijk niets anders is dat een ziekte-modificerend effect heeft, en de mogelijke negatieve en negatieve informatie van geïnteresseerde partijen, heb ik na veel onderzoek en constante monitoring geconstateerd dat glucosamine sulfaat gedurende een periode van 2 jaar mij aanzienlijk heeft geholpen.

Hoewel ik moet vermelden dat ik 1500 mg ervan samen met 1300 Chondroïtine voor het eerste jaar heb genomen en vervolgens 1750 mg Glucosamine met 650 Chondroïtine.

Ik heb nog wel een tip: in recent onderzoek is er ontdekt dat sommige van de osteoporose medicijnen zoals Calcitonine de enige andere middelen zijn waarvan klinische proeven hebben aangetoond dat ze een ziekte-modificerend effect hebben.

Gebruiker Ria de Jong

Voor mij alleen positieve resultaten! Ik neem glucosaminesulfaat zonder chondroïtine, 1000 mg per dag. Na een paar maanden verbeterde mijn pijn, dus stopte ik ermee, alleen om de pijn terug te vinden.

Toen ik hervatte met het innemen van het glucosaminesulfaat, verbeterde de pijn geleidelijk weer. Dus ik ben ervan overtuigd dat het voor mij gewoon werkt!

Gebruiker Mehmet Oskam

Erg goed voor spierpijn. Ik gebruik nu ongeveer 6 maanden Glucosamine Sulfaat (niet Chondroïtine), en hoewel mijn gewrichtspijn / RSI niet helemaal weg is, zou ik zeggen dat er ongeveer 50% verbetering is opgetreden.

Ik kan zeker merken wanneer ik het een paar dagen vergeet in te nemen. Het is duur maar zeker de moeite waard als je last hebt van pijn.

Gebruik het niet als je allergisch bent voor schaaldieren – een familielid werd behoorlijk ziek toen hij het voor zijn artritis nam zonder te beseffen dat het afkomstig is van zeedieren.

Ben je nieuwsgierig geworden of deze supplementen jou kunnen helpen? Klik dan Nu HIER om jouw stapelkorting te berekenen.

Zoals je ziet zijn er vooral positieve ervaringen met dit supplement. Zo zijn er nog 100-tallen te vinden, zodat je jezelf kan informeren of deze supplementen de juiste keuze zijn.

glucosamine kopen

Waar kan je de beste Glucosamine supplementen kopen?

Ik werk samen met het bedrijf Vitasana, omdat die mijn inziens de beste natuurlijke producten hebben, die een van een unieke kwaliteit zijn voor de juiste prijs.

Deze Glucosamine supplementen met MSN kun je daar online kopen met stapelkorting.

Maar mocht je die beslissing maken, wil ik je eerst informeren over deze supplementen, zodat je een goed geïnformeerde keuze kan maken.

Wat zit er in deze Vitasana Glucosamine met MSM supplementen?

Goed dat je het vraagt, want er zit een totaalpakket van kruiden, vitamines en mineralen in om jouw strijd maximaal te kunnen ondersteunen.

Ingredienten Vitasana Glucosamine:

Vitamines:

 • Vitamine C 90 mg
 • Vitamine D3 2,5 mcg
 • Vitamine K1 250 mcg

Mineralen:

 • Koper 1000 mcg (Koper citraat)
 • Mangaan 1 mg (Mangaan citraat)

Kruiden en overig

 • Bamboe silica 105 mg
 • Glucosamine Sulfaat 2KCI 1500 mg
 • MSM 100 mg
 • OPC Denne schors 100 mg
 • Duivelsklauw extract 100 mg

Zoals je ziet zijn er ook Vitamines en mineralen in dit supplement gegaan. Puur omdat er bekend uit onderzoek is, dat het de gewrichten en het helingsproces ondersteund.

De kruiden zijn misschien wat minder duidelijk, vandaar dat ik de voordelen van de verschillende kruiden even op een rijtje zet.

Bamboe Silica

Voordelen:

 • Ondersteunt de productie van collageen
 • Draagt ​​bij aan een stralende en gezondere huid.
 • Verbetert de elasticiteit van de huid.
 • Versterkt botten.
 • Verhoogt bindweefsel.
 • Helpt de algehele flexibiliteit van de gewrichten.
 • Helpt haaruitval te voorkomen.
 • Moedigt haargroei aan.
 • Verlicht eczeem en psoriasis.

Voordelen van Denneschors:

 • Verhoogt de antioxidant status
 • Brengt bloedsuikers in evenwicht
 • Boost hersenen functie
 • Vecht tegen verkoudheid
 • Bescherm de huid tegen schade door de zon
 • De belangrijkste is dat het de ontsteking drastisch vermindert, waardoor de ontstekingsprocessen zich zullen verminderen

Voordelen Duivelskruid:

 • Het reduceert ontstekingen
 • Het kan leiden tot verbetering van de symptomen van Artrose
 • Het is pijnverminderend
 • Het kan helpen bij rugpijn

En dan als allerlaatste, maar zeker niet de minste. Het bestanddeel MSM

Voordelen van MSM:

Hier zijn 4 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van MSM:

 • Kan gewrichtspijn verminderen, wat uw levenskwaliteit zou kunnen verbeteren. …
 • Heeft ontstekingsremmende effecten, zoals verhoogde glutathion-waarden. …
 • Kan herstel na inspanning versnellen door spierbeschadiging en stress te verminderen. …
 • Helpt artrose symptomen te verlichten door pijn en stijfheid te verminderen.

Wat zijn de grootste voor en -nadelen van dit supplement

Voordelen van dit Vitasana supplement:

 • Naast de Glucosamine Sulfaat ook een uniek kruiden, vitamine en mineralen pakket voor maximale ondersteuning
 • Er is ook MSM toegevoegd
 • Er is een 30 dagen niet goed geld terug garantie
 • Boven de 50 euro besteld en de verzending is gratis
 • Er is stapelkorting, omdat je bij dit supplement het wat langer duurt voordat je resultaat hebt.
 • Je hebt het de volgende dag in huis

Nadelen van dit supplement of website:

 • De website is wat traag bij het bestellen
 • Je kan helaas niet met paypal bestellen
 • Verder geen negatieve aspecten gevonden betreffende dit supplement.

Waar kan je dit natuurlijke supplement tegen artrose en meerdere ziektes kopen?

Als je gelijk stapelkorting wilt kan je nu nog op onderstaande link drukken en bekijken hoeveel korting jij krijgt

Edwin

https://vitasanasupplements.com

Wees gezond,

Edwin